Logo Inginerie Electrica

Bine ati venit la Facultatea de Inginerie - Centrul Universitar Nord din Baia Mare

Contact

Facultatea de Inginerie
Adresa: Str. Dr. Victor BABEȘ 62A Baia-Mare, Maramureș 430083

Decanat: Tel: 0264-202975
Secretariat: Tel: 0264-202975
Email: inginerie@cunbm.utcluj.ro

Carte

 
Text mining. Tehnici de clasificare si clustering al documentelor
Radu G. Cretulescu
Software
 Clasificarea  datelor  reprezintă procesul  prin  care  unui  tuplu  i  se atribuie   una   sau   mai   multe etichete   dintr-o  mulţime  de  etichete  dată. Clasificarea  este un  proces  în  două  etape. Cartea de față dezvăluie procesarea automată a documentelor de tip text precum și noțiuni de clustering și clasificare.
 citeşte
 
Cum să ai o zi bună
Caroline Webb
Management
Datorită progresului făcut în domeniul științelor comportamentale, acum putem înțelege mult mai profund modul în care functionează creierele noastre, motivele pentru care facem anumite alegeri și metodele prin care putem deveni cei mai buni. Până de curând însă, nu a fost la fel de uțor să vedem cum funcționează acest mecanism în lumea reală.

în această carte, Caroline Webb explică exact cum să aplicăm informațiile științifice în sarcinile și ritualurile noastre zilnice. Autoarea decodifică trei mari idei științifice într-un ghid care ne arată pas cu pas cum să ne stabilim prioritățile, cum să ne folosim timpul la maximum, cum să ne descurcăm cu brio în orice interacțiune, cum să ne comportăm cât mai inteligent, cum să ne întărim impactul personal, cum să fim rezilienți în fața obstacolelor și cum să ne stimulăm energia și bucuria. În plus, C. Webb ne învață cum să navigăm cu grație și ușurință printre provocările tipice locurilor de muncă moderne, de la conflictele cu colegii, până la ședințele plictisitoare și casuțele de email prea pline.

O carte remarcabilă și foarte necesară, Cum să ai o zi bună ne oferă instrumentele de care avem nevoie pentru a trăi o viață plină de zile bune.

 citeşte
 
Un român în lună
 Henri Stahl
 Astronomie, SF
Este primul roman SF românesc. Autorul, francez stabilit în România, este tatăl scriitoarei Henriette Yvonne Stahl. Cartea este scrisă în epoca primelor zboruri, mult înainte de călătoriile spațiale. Românașul nostru ajunge pe Lună cu un "aerosfredel" propulsat de electromagneți și găsește acolo atmosferă și viață, ba are și o întâlnire de gradul III.
 citeşte
 
România: la fundul grămezii
 Tony Judt
 Politică și politologie
 Volum editat de Mircea Mihaies și oferit spre lectură prin bunăvoința editurii Polirom. Spre sfârșitul anului trecut, cunoscutul istoric Tony Judt a publicat în revista „New York Review of Books” un articol despre viața socială, culturală și politică din România: „România: la fundul grămezii”. S-a declanșat astfel „scandalul Tony Judt”. Volumul adună, cronologic, toate reacțiile unor personalități românești, apărute în presă, la adresa acelui articol.
 citeşte
 
 Careers in Science and Engineering
 NCommittee on Science, Engineering, and Public Policy (COSEPUP); Institute of Medicine (IOM); Policy and Global Affairs (PGA); National Academy of Sciences; National Academy of Engineering
 Inginerie
 Această carte se adresează studenților și absolvenților facultăților de inginerie și oferă un ghid de carieră în viitoarea profesie de inginer, luând în calcul viteza schimbărilor în câmpul muncii odată cu evoluția rapidă a tehnologiei.
 citeşte
Ne puteti urmari si pe: utcn facebook utcn titter